Muškarac iz Beograda oštetio zakupodavca za 850.000 dinara: Prodavao tuđe stvari

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ Beograd BEOGRAD – Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv P.D. (41), zbog sumnje da je tuđe stvari koje su mu poverene prodao drugim osobama i oštetio zakupodavca za 850.000 dinara.

Njemu je optužnim predlogom stavljeno na teret i krivično delo kojim je oštećene lažnim prikazivanjem činjenice da je vlasnik navedene građevinske opreme doveo u zabludu te su oštećeni ovu građevinsku opremu kupili za iznos od 613.184 dinara, a za tim su mu predali i avans u iznosu od 23.602 dinara za buduća poslovanja, odnosno nabavku još građevinske opreme, verujući da će optuženi istu za njih i nabaviti.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da Treći osnovni sud nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza, okrivljenog osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, te da ga zbog izvršenja prevare osudi na kaznu zatvoru u trajanju od jedne godine i šest meseci, a zatim, da ga osudi na jedinstvenu kaznu zatvoru u trajanju od dve godine i četiri meseca kao i da ga osudi na plaćanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 300.000 dinara.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO