Muslimani “skinuti” sa leta za New York zbog Trumpove zabrane

Petorici iračkih i jednom jemenskom putniku zabranjeno je da se ukrcaju na let egipatskog avioprevoznika od Kaira ka New Yorku zbog naredbe američkog predsjednika Donalda Trumpa o zabrani ulaska državljana određenih zemalja u SAD, izjavili su izvori iz kairskog aerodroma.

Putnici koji su na kairskom aerodromu bili u prolazu čekajući presjedanje na putu ka New Yorku, zaustavljeni su i preusmjereni u svoje zemlje, bez obzira što su imali validne vize.

Mohamed Al Ravi, bivši novinar “Los Angeles Timesa”, objavio je na Twitteru da je i njegovom 71-godišnjem ocu zabranjeno da se ukrca u avion koji je iz Katara trebalo da leti za SAD.

“Moja 71-godišnji otac je u Kataru. Pošao je da nas posjeti, ali je vraćen u Irak. Neki američki zvaničnik mu je rekao da je Trump otkazao sve vize”, napisao je Al Ravi na Facebooku.

I kompanija “Google” opozvala je osoblje koje je trebalo da putuje u SAD.

Iz “Googlea” BBC-u je rečeno da su zabrinuti zbog mjera koje bi mogle da blokiraju dolazak talentovanih stručanjaka u SAD. Nova ograničenja imaće veliki uticaj na tehnološke kompanije koje zapošljavaju stručno osoblje iz cijelog svijeta pod specijalnim H1-B viza.

Predsjednik SAD Donald Tramp potpisao je juče izvršnu naredbu kojom se zabranjuje svim izbjeglicama ulazak u SAD na četiri mjeseca, a onima iz ratom zahvaćene Sirije na neodređeno vrijeme.

Zemlje na koje se odnosi zabrana su Sirija, Irak, Iran, Sudan, Libija, Somalija i Jemen.

Izvor: Agencije
Foto: Blic / RAS Srbija

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO