Na ostrvu Madeira aerodrom žele nazvati po Ronaldu

Nakon što su lokalne vlasti u Madeiri pokrenule inicijativu da se aerodrom u ovoj regiji nazove po portugalskom reprezentativcu Cristianu Ronaldu, tome su se usprotivile zvanične institucije Portugala

Nakon što su lokalne vlasti u portugalskoj regiji Madeira pokrenule inicijativu da se aerodrom u ovoj regiji nazove po portugalskom reprezentativcu Cristianu Ronaldu, tome su se usprotivile zvanične institucije Portugala.

Predsednik lokalne uprave u Madeiri Miguel Albuquerque pokrenuo je inicijativu da se po Ronaldu nazove aerodrom u Madediri, inače, rodnom mestu popularnog fudbalera.

Kako javljaju portugalski mediji, Ministarstvo za planiranje i infrastrukturu Portugala u vezi sa inicijativom u Madeiri zatražilo je stav Nacionalnog instituta za civilno vazduhoplovstvo (ANA).

U dokumentu koji je potpisao predsednik ANA-e Jose Luis Arnaut, iako nema direktnog protivljenja inicijativi, navodi se kako su vlasti autonomne pokrajine Madeira razočarane činjenicom da se njihovoj inicijativi protivi portugalsko ministarstvo.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO