Na prelazu Jarinje uhapšen Lazar Janićijević, odveden u nepoznatom pravcu

Foto:Tanjug/Zoran Žestić/ARHIVA KOSOVSKA MITROVICA – Na administrativnom prelazu Jarinje, iz kolone vozila građana koji su danas išli na sahranu tragično nastradalog Stefana Nedeljkovića izvučen je i lišen slobode Lazar Janićijević, koji je odveden u nepoznatom pravcu, saopštila je Srpska lista.

Porodici i prijateljima nije dato nikakvo obrazloženje ovakog ponašanja policajaca na prelazu,
niti im je predočen razlog za njegovo lišenje slobode.

Kako navodi Srpska lista, u ovom trenutku advokat pokušava da sazna gde se Janićijević nalazi.

“Uz ćutanje međunarodne zajednice nastavlja se progon srpskog naroda na Kosovu i Metohiji od strane Kurtijevog režima. U trenutku velike žalosti na severu Kosova i Metohiji svakoga dana se ređaju incidenti koje izazivaju Kurtijevi specijalci, pa je nakon jučerašnjeg prebijanja trojice mladića u Zubinom Potoku” danas lišen slobode Lazar Janićijević, navodi Srpska lista.

U ovom trenutku advokat pokušava da sazna gde se nalazi gospodin Janićijević.

Iz Srpske liste navode da je “ova otmica, i brutalnost Kurtijevog režima očigledno je posledica ćutanja međunarodne zajednice koja sada i bez oklevanja očigledno dozvoljava sve ono što Kurti radi srpskom narodu, a što su do pre nedelju dana činili prikriveno uz lažne pozive Kurtiju da deeskalira situaciju”.

“Sada je više nego jasno da je srpski narod pred očima KFOR-a, Euleksa, UNMIK-a i svih lažnih dušebrižnika za ljudska prava ostavljen na milost i nemilost Kurtijevog režima”, saopštila je Srpska lista.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO