NAČELNIK NOVOPAZARSKE POLICIJE PREDSTAVIO REZULTATE! Džanković: Spreman sam da se uhvatim u koštac sa švercom droge! Rezultati bolji za 73%!

NOVI PAZAR – Bezbednosna situacija u Novom Pazaru je na zavidnom nivou, a policija može da se pohvali visokim procentom rešavanja krivičnih dela sa NN izvršiocima sa oko 73 odsto, izjavio je danas načelnik Policijske uprave Novi Pazar Rešad Džanković.

On je na kionferenciji za novinare izneo rezultate rada u prethodnih nekoliko meseci, koliko je na toj funkciji, istakavši da je spreman da se uhvati u koštac sa švercom droge.

Džanković je rekao da je zaplenjena velika količina droge, duvana ali i da se radilo na hapšenju švercera migranata te rešavanju teških krivičnih dela.

“Zahvaljujući dobnrom radu policije, na teritoriji koju pokriva PU Novi Pazar beležimo smanjenje krivičnih dela. U prvih osam meseci 2016. godine na teritoriji PU Novi Pazar policija može da se pohvali visokim procentom rešavanja krivičnih dela sa NN izvršiocima za oko 73 odsto”, dodao je on.

Džanković je kazao da policija ima odlične rezultate na polju trgovine drogom, a da je intenzivnim radom od januara do avgusta imala 48 zaplena i oduzela 9.801,71 gram opoznih droga što je više nego celom periodu prošle godine.

Više nevladinih organizacija juče je na konferenciji za novinare optužilo policiju da nije asistirala na zahtev opštinske komunalne inspekcije za rušenje divlje gradnje na gradskom trgu.

Načelnik policije Dzanković rekao je da su zahtevi za taj slučaj bili nepotpuni.

“Policija postupa u skladu sa zakonom, svi zahtevi koji su upućeni bili su nepotpuni u skladu sa zakonom o policiji nisu ispunjeni uslovi”, rekao je Džanković.

Na pitanje da li će se obratiti opozicionim odbornicima koji su u više navrata tražili da se raspravlja o stanju bezbednosti u tom gradu, Džanković je rekao da je spreman da stane pred odbornike i iznese rezultate koje je postigao.

“Što se tiče Novog Pazara, stanje je bezbedno i povoljno” rekao je Džanković i zaključio da će otići da to kaže i odbornicima.

izvor. Tanjug.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO