Nacionalna Asocijacija kancelarija za mlade dobila predsednika

predsednistvokzm

 

U Vrnjačkoj Banji je u periodu 01 – 03. mart održan treći sastanak Predsedništva Nacionalne Asocijacije kancelarija za mlade, uz podršku GIZ – a, Ministarstva omladine i sporta i Međunarodne organizacije za migracije (IOM).  Tom prilikom, jednoglasno je izabrano rukovodstvo Asocijacije koju čini 108 kancelarija za mlade: za predsednika Asocijacije, izabran je Ivan Stamenić, koordinator KZM Ivanjica, a za njegovog zamenika Dobrica Jovanović, koordinator KZM Zaječar. Pored njih, izabrana su i tri pomoćnika predsednika: Miloš Colić, koordinator KZM Pirot, za oblast institucionalne saradnje u zemlji i administrativna pitanja, Biljana Stojanović, koordinatorka KZM Kikinda za oblast međunarodne saradnje i prikupljanja sredstava i Marko Vukomanović, koordinator KZM Vrnjačka Banja za oblast mediji/odnosi s javnošću.

Džemaludin Paučinac, koordinator KZM Novi Pazar je, ispred Predsedništva Asocijacije, predložen za članstvo u Nacionalnom savetu za mlade, dok je Zorka Milošević, koordinatorka KZM Sombor, predložena za članstvo u ovom Savetu ispred kancelarija za mlade koje nisu članice Asocijacije. Predlog kandidata za članstvo u Nacionalnom savetu za mlade Predsedništvo će dostaviti Ministarstvu omladine i sporta, koje će predlog razmotriti i dostaviti Vladi RS na konačnu odluku.

Biljana Stojanović, koordinatorka KZM Kikinda, izabrana je ispred Predsedništva za članicu Nacionalnog komiteta za sprovođenje kampanje za borbu protiv govora mržnje na internetu.

Kao podrška radu rukovodstva Asocijacije, formirani su timovi za strateško planiranje, za logistiku i komunikaciju i operativni tim. Među članovima Predsedništva odabrani su i koordinatori rada 11 tematskih grupa, dok je Bojan Lešović, koordinator KZM Nova Varoš izabran za koordinatora organizacionog razvoja Asocijacije i koordinaciju rada svih tematskih grupa.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO