Najboljim učenicima u Sandžaku priznanja i od Republike

prijem_za_djake_generacije_01

Učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja Novog Pazara, Sjenice i Tutina, koji su ostvarili odlične uspehe kao i rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, uručena su priznanja Ministarstva prosvete i nauke. Priznanja najuspešnijima uručili su gradonačelnik, dr Meho Mahmutović i pomoćnik ministra prosvete, dr Zoran Kostić. Prijem je organizovan u saradnji sa Školskom upravom Novog Pazara, po četvrti put. Akciju je podržala kompanija „Politika“.

prijem_za_djake_generacije_02

Gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović sastao se sa pre nekih mesec dana sa najbojlim učenicima našeg grada kada su im priznanja uručena od strane lokalne samouprave. Ovom prilikom Mahmutović je rekao:

„Ovo što radite je pravi put, pravi način da se stvara bolja budućnost. Bez obrazovanja nema perspektive, i zato mi koji vodimo grad maksimalno ulažemo u obrazovanje. Vi ste na početku dobrog puta, na kome ćete ostvarivati sjajne rezultate i to što ste već sad u vašim godinama jedna vrsta lidera, čini nas izuzetno ponosnim. Najbolji moraju biti vođe, lideri, a to ste vi, jer jeste najbolji. Čestitam vam od srca, i ističem ponovo da u nama uvek imate bezrezervnu podršku“, naglasio je gradonačelnik Novog Pazara.

prijem_za_djake_generacije_30

„Biti učenik generacije znači biti najbolji na svim poljima, promoter svoje škole, svog mesta i svoje zemlje. Vi ste to tokom školovanja činili na najbolji mogući način i zaslužujete da vaš trud bude istaknut. Siguran sam da će među vama biti i u budućnosti mnogo onih koji će nas na najbolji način prezentovati i u budućnosti. Neka ovo bude podstrek za budući rad, da kada sve što ste započeli i što izučavate, na kraju i završite, ostanete u zemlji kao njen potencijal i uspešni profesionalci“, rekao je pomoćnik ministra prosvete, dr Zoran Kostić, u ime Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Resorno ministarstvo nagrađuje najbolje učenike na području cele Srbije, a sandžački region je, s obzirom na ukupan broj stanovnika školskog uzrasta jedan od onih u kojima ima najviše nagrađenih, odnosno odličnih učenika.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO