Nakon skandalozne presude o paljenju Džamije, efendije u Srbiji na udaru ultradesničara U Vojvodini napad na Efendiju Delića – javnost ćuti!?

Na  Fikreta ef. Delića, imama Medžlisa Islamske zajednice Bač, u Vojvodini, sinoć je izvršen prvo verbalni, a zatim i fizički napad.

policija-policijski-auto-1339163003-140254

U saopćenju Islamske zajednice Srbije navodi se da je izvjesniDragan Zoranović prvo prijetio efendiji Deliću „da će ga objesiti, da će osjetiti konopac, a zatim da će mu baciti bombu u kuću“, i da jedva čeka da džamija bude sagrađena da bi mogao da je zapali zajedno sa imamom, rekavši „goreće i džamija i hodža“, javlja Fena.

“Zoranović je u svojim prijetnjama rekao da će Bač biti nova Srebrenica, te da će svi muslimani osjetiti „srpski nož“ i da će se ponoviti devedesete, ali će biti još gore, klaće se i draće se koža svakom muslimanu na čelu sa hodžom Fikretom. Zoranović se nije zaustavio samo na prijetnjama i vrijeđanju efendije Delića već je i fizički nasrnuo na njega udarivši ga biciklom od čega je zadobio povrede”, navodi se u saopćenju. 

Dodaje se da je u momentu napada na efendiju Delića sa njim bio Z. I. koji je stao u odbranu imama i spriječio Zoranovića da ga ponovo udari.

“Cijeli slučaj prijavljen je policiji koja je došla na lice mjesta i uzela izjavu od povrijeđnog imama, nakon čega je izvršen pretres napadačeve kuće i tom prilikom kod njega je pronađena bomba koju je planirao da baci na džamiju, čija se izgradnja planira i za kojuIslamska zajednica ima sve neophodne dozvole. Od policije i pravosuđa zahtijevamo da odgovorno rade svoj posao, te da ovaj slučaj ispitaju do kraja”, navodi se u saopćenju.

Ističe se da će Islamska zajednica Srbije iskoristiti sve pravne mogućnosti da zaštiti imovinu, službenike i pripadnike svoje zajednice ma u kojem mjestu u Srbiji se nalazili i živjeli.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO