Naslovna Sandžak Novi Pazar NALED donacija za reciklažu u okviru projekta “BEST Waste Management Cooperation”

NALED donacija za reciklažu u okviru projekta “BEST Waste Management Cooperation”

naled-donacija-za-reciklazu-u-okviru-projekta-“best-waste-management-cooperation”
NALED donacija za reciklažu u okviru projekta “BEST Waste Management Cooperation”

U okviru projekta “BEST Waste Management Cooperation”, održan je važan sastanak sa predstavnicima Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED). Na ovom sastanku, NALED je najavio značajnu donaciju koja podrazumeva 1500 kanti za otpad zapremine 120 litara. Ova donacija ima za cilj da podstakne primarnu selekciju reciklabilnog otpada iz domaćinstava, što je ključan korak ka unapređenju sistema upravljanja otpadom.

Tokom posete, predstavnici NALED-a su razgovarali sa predstavnicima Gradske uprave Novi Pazar, koji su bili fokusirani na prikupljanje ključnih informacija na terenu koje su neophodne za dalje razvijanje projektnih dokumenata i kurikuluma. Cilj ovog sastanka bio je da se detaljno razmotre potrebe i izazovi sa kojima se grad suočava u procesu upravljanja otpadom.

Projekat “BEST Waste Management Cooperation” ima za cilj da unapredi sistem upravljanja otpadom kroz inovativne i održive prakse, a ova donacija predstavlja važan korak u tom pravcu. Pored fizičke donacije, projekat takođe uključuje edukaciju i podizanje svesti građana o važnosti recikliranja i pravilnog upravljanja otpadom.

Očekuje se da će ove kante za otpad značajno doprineti efikasnijem razdvajanju i recikliranju otpada, što će imati pozitivan uticaj na životnu sredinu i održivost lokalnih zajednica. Ova inicijativa je primjer kako strateško partnerstvo između lokalnih vlasti i organizacija kao što je NALED može doprineti boljem i zdravijem okruženju.

indeksonline.rs

Exit mobile version