Nevladine organizacije predstavile svoj rad

Novi Pazar – Više od 20 nevladinih organizacija je na prvom sajmu  organizacija civilnog društva jugozapadne Srbije predstavilo svoje projekte. Ova manifestacija održana je u pešačkoj zoni u Novom Pazaru, a predstavnici nevladinog sektora su sa svojim radom upoznali i prvog čoveka grada dr Meha Mahmutovića.

Predstavnicima civilnog sektora u Novom Pazaru obratio se gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović. On je istakao zadovoljtvo što je Novi Pazar bio domaćin ove manifestacije. “Nevladine organizacije treba da sugerišu I usmeravaju I mi ćemo dobronamerne kritike i sugestije prihvatiti”, rekao je gradonačelnik Mahmutović, istakavši dobru saradnju sa civilnim sektorom.

Predsednica udruženja samohranih roditelja Zajedno Alma Junis je obraćajući se prisutnima rekla da nevladine organizacije doprinose demokratskom razvoju I sprovođenju političkih ekonomskih I društvenih reformi. Ona je zahvalila organizatorima ovog skupa, što je pored Novog Sada, Niša, ovakav događaj organizovan I u Novom Pazaru.

Predstavnik ogranizacije Građanska inicijatiova Leopold Rolinger je veoma bitno da građani treba da se upoznaju  sa radom organizacija civilnog društva, jer one upravo njih I predstavljaju.

Cilj održavanja Sajma je promocija rada i povećanje vidljivosti OCD u svojim lokalnim zajednicama, kao i njihovo umrežavanje i uspostavljanje međusobne saradnje sa lokalnim samoupravama i medijima. Organizator je TASCO resurs centar,  a učestvovalo je 22 nevladine organizacije iz osam opština iz ovog regiona.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO