Naslovna Sport Next Gen ATP Džeda: Međedović na dva seta od polufinala

Next Gen ATP Džeda: Međedović na dva seta od polufinala

next-gen-atp-dzeda:-medjedovic-na-dva-seta-od-polufinala
Next Gen ATP Džeda: Međedović na dva seta od polufinala

Dejvis kup reprezentativcu Srbije Hamadu Međedoviću potrebna su dva seta za plasman u polufinale Nekst dženerejšn ATP turnira (Next Gen ATP) u Džedi.

Osmorica najboljih svetskih tenisera do 21 godine starosti u Saudijskoj Arabiji igraju u specifičnom formatu. Učešće na takmičenju prethodno su otkazali Karlos Alkaras, Holger Rune, Ben Šelton i Lorenco Museti.

U Crvenoj grupi, 110. sa ATP liste Međedović u prvom kolu je pobedio 97. na svetu Aleksa Mikelsena iz SAD. Međedović je za dva i po sata slavio sa 3:2 u setovima (4:2, 4:3(3), 3(3):4, 3(5):4, 4:3(4)).

Novopazarac je potom u drugom kolu bio bolji od 70. na ATP listi Francuza Like Van Aša. Teniser Srbije ostvario je trijumf od 3:1 u setovima (4:2, 2:4, 4:3(7), 4:1), u meču koji je trajao sat i 49 minuta.

Međedović je vodeći u Crvenoj grupi sa skorom 2/0, ispred Van Aša i Abdulaha Šelbajha iz Jordana sa 1/1. Mikelsen je na četvrtom mestu sa 0/2.

Za neko od prva dva mesta u grupi i siguran prolaz u polufinale, bez obzira na ishog duela između Van Aša i Mikelsena, potrebno je da Međedović večeras protiv Šelbajha (19.30) osvoji dva seta.

U Zelenoj grupi vodi Francuz Artur Fils sa 2/0, a sledi Dominik Striker iz Švajcarske sa 1/1. Italijani Flavio Koboli i Luka Nardi su na skoru 1/2.

Nagradni fond turnira Next Gen u Džedi iznosi 2.000.000 američkih dolara.

M. Minić

The post Next Gen ATP Džeda: Međedović na dva seta od polufinala appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Next Gen ATP Džeda: Međedović na dva seta od polufinala appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

Exit mobile version