Nije pravedno da Albanci dobiju republiku, a mi ni autonomiju

muftija

 

 

Sandžak – Muftija Muamer Zukorlić izjavio je da očekuje da Sandžak dobije Autonimiju, jer smatra da nije pravedno da Albanci na Kosovu dobiju sve, a oni ništa, prenosi hrvatski list Večernji.

“Historijski gledano, Sandžak je oduvijek bila samostalna regija i ne znam zašto se danas svi čude što tražimo da ona to bude opet. Danas nije moguće stabilizovati Balkan, ako se ne riješe sva otvorena pitanja. Nije pravedno da neki narodi dobiju sve, kao što su to dobili Albanci na Kosovu, a drugi, kao mi, ništa” izjavio je muftija Zukorlić.

On je dodao da je uvjeren da će, kada međunarodna zajednica riješi problem Kosova, doći do rješenja statusa Sandžaka.

Nezavisnost Crne Gore za autonomiju Sandžaka

Prema sporazumu koji su prije sedam godina potpisali predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović i šef Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović, Bošnjaci sa Sandžaka su glasali za nezavisnu Crnu Goru, a zauzvrat je trebalo da dobiju prekograničnu autonomiju na Sandžaku. Iako je Crna Gora dobila nezavisnost i 2006. godine se odvojila od Srbije, od autonimije Sandžaka, ipak nije bilo ništa.

Lakše je pregovarati sa iskrenim četnikom, nego lažnim demokratom Tadićem

U drugom krugu izbora u Srbiji, podržao je Nikolića i pozvao glasače da ne glasaju za Tadića. Prema njegovim riječima, zahvaljujući Bošnjacima, Tadić je dva puta došao na vlast, a ništa od obećanog nije ispunio.

“Kada se Tadić domogao vlasti, ne samo da nas je iznevjerio i prekršio obećanje, već je krenuo u žestoki obračun sa nama, žešći nego Milošević i Koštunica. Uvjeravam vas da će Nikolić, uprkos negativnojk biografiji, biti bolje rešenje za Srbiju i ostale zemlje regije”, tvrdi muftija Zukorlić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO