Naslovna Vijesti Nikolićevi “očekuju sastanak sa Vučićem” tokom dana

Nikolićevi “očekuju sastanak sa Vučićem” tokom dana

Kragujevac, 20. aprila 2016 - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vucic, predsednik Srbije Tomislav Nikolic i predsednik Izvrsnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) i gradonacelnik Kragujevca Radomir Nikolic na predizbornom skupu u Kragujevcu. FOTO TANJUG / TANJA VALIC / bb

Beograd — Predsednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić bi mogli da se sastanu tokom dana, rečeno je za B92 iz Nikolićevog okruženja.

Isti izvor je ranije naveo da je postojala telefonska komunikacija bivšeg i sadašnjeg lidera SNS, kao i da su se krajem prošle nedelje čuli “pomirljivi tonovi”.

Premijer Vučić će danas obići školu u Vrbasu nakon rekonstrukcije, kada će se verovatno obratiti novinarima, dok je Nikolić juče za “Kurir” rekao da “još čeka na dogovor sa Vučićem”.

Lider naprednjaka prihvatio je prošle nedelje kandidaturu za predsednika Srbije svoje stranke i vladajuće koalicije, a istovremeno je Tomislav Nikolić potvrdio da postoji mogućnost da se i on kandiduje.

“Ja sam spreman da sarađujem i da radim zajedno sa Nikolićem, kao sa svakim od vas, i ta želja neće nikada da prestane. Ali sam siguran da postoji razlika između nas i njih i mislim da to razume i Tomislav”, rekao je Vučić na GO SNS.

Kako su pre toga, a nakon nezvaničnih informacija o Nikolićevoj kandidaturi ,rekli funkcioneri SNS, Vučić je “Nikoliću dao korektnu ponudi i ne želi da trguje”.

Na drugoj strani, Nikolić tvrdi da za nastavak saradnje postoje “dve varijante” i da je to i napisao Vučiću.

“Jedna je bila da se ja kandidujem za predsednika, a on da me podrži, druga da se on kandiduje i da ga ja podržim, s tim što onda sa pravom očekujem da se vratim na funkciju predsednika SNS-a i da mi poveri mandat kao predsedniku SNS-a za sastav nove Vlade, koja bi ostala bez premijera njegovim izborom za predsednika”, rekao je Nikolić za Sputnjik.

Podsetimo, iz kabineta premijera su za B92 demantovali informacije da je bilo komunikacije Vučića s Nikolićem pred sednicu GO SNS.

Exit mobile version