Niš: Uhapšena zbog prevare i prisvajanja 6,3 miliona dinara

MUP NIŠ – Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su I.J. (39) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti i pribavila protivpravnu imovinsku korist od više od 6,3 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, I.J. se sumnjiči da je u periodu od septembra 2022. do aprila ove godine kao odgovorno lice knjigovodstvene agencije „Reckoning MIV“ za pružanje knjigovodstvenih i usluga platnog prometa, za šest pravnih lica iz Niša sačinjavala naloge za prenos novca, gde je umesto na tekuće račune Poreske uprave, Elektroprivrede Srbije i Objedinjene naplate upisivala svoj račun i račun drugih fizičkih lica, i potom taj novac podizala i, kako se sumnja, koristila za sebe.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju MUP-a.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO