Nova buster stanica u funkciji za mjesec dana

buster stanica novi pazarGrađani Novog Pazara će imati kvalitetnije vodosnabdevanje u sušnim letnjim mesecima jer će za 30 dana biti okončani kompletni radovi na izgradnji buster stanice u naselju Lug.

Pomoćnik gradonačelnika Faruk Suljević ističe da će nova buster stancija povećati dotok sirove vode do filterskog postrojenja na Hadžetu, a samim tim obezebediti veće količine pijaće vode za ceo grad.

Za radove na izgradnji buster stanice u naselju Lug angažovani su izvođači zaduženi za postavljanje mašinske opreme, konzorcijum zadužen za građevinske radove i firma koja radi na elektro-instalacjama. Kako je najavljeno, sva neophodna mašinska oprema dovezena je iz inostranstva, a  izvođači su se obavezali da će intenzivirati finalne radove kako bi buster stanica bila u funkciji tokom ljeta.

Nova buster stanica će moći da doprema 800 litara vode u jednoj sekundi. Stručnjaci procjenjuju da će za potrebe grada u  početku biti dovoljan protok od 500 litara vode u sekundi.  Kako bi se upotpunosti iskoristili kapaciteti stanice, biće potrebno da se poveća brzina prerede vode na samim filterskim postrojenjima. Ukupna vrijednost svih radova iznosi milion evra, što uključuje i izgradnju prateće opreme i elektro intalacija. Čitav projekat je finansirala je Vlada Kuvajta.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO