Nova radna mesta u Policijskoj upravi, uz poštovanje nacionalne strukture!

gradonacelnik

Rešenjem Policijske uprave Novi Pazar , 89 mladih novih pripadnika Uprave počeće sa stručnom obukom u Sremskoj Kamenici. Početak obuke najavljen je za 24. mart ove godine, a prema rečima gradonačelnika Novog Pazara, dr Meha Mahmutovića, podatak je u toliko značajniji jer je prvobitno odlučeno da obuku prođe 80 kandidata.

„Ovo je za ceo grad i region izuzetno značajno sa više aspekata. Pupunjavanjem predviđenih kapaciteta u Policijskoj upravi poboljšaće se kvalitet rada ovdašnjih policijskih službi. Sa druge strane, ali jednako važan jeste podatatak da je pri odabiru kandidata pažnja bila usmerena i na nacionalnu strukturu. Na ovaj način ispunjavamo obećanje dato građanima da ćemo se konkretnim merama potruditi, da stanje u pogledu poštovanja nacionalne strukture pri zapošljavanju bude u skladu sa procentom zastupljenosti zajednica na lokalnom nivou. Ovo se prvenstveno odnosi na kadrove u sudstvu i policiji, odonsno nacionalnu strukturu zaposlenih u tim sektorima“.

Dve trećine novih pripadnika Policijske uprave, prema rečima gradonačelnika Mahmutovića, su Bošnjaci, a jedna trećina – pripadnici srpske nacionalne zajednice. Ono što je za sve građane Novog Pazara jednako važno jeste podatak da je na ovaj način obezbeđeno 89 novih radnih mesta za mlade, perspektivne pojedince.

„Oni će svojim profesionalnim angažmanom obezbediti prihode za osamdeset devet porodica. Podsećam da je interesovanje za konkurs održan u aprilu prošle godine bilo izuzetno, a da je sva dokumentacija nakon testiranja prosležena u Sremsku Kamenicu, gde su odabrani kandidati sa najboljim rezultatima i iz redova Bošnjaka i iz redova Srba sa ovog prostora“.

U cilju ohrabrivanja učešća manjina u policijskoj službi, a u vezi sa konkursom, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Misija OEBS u Srbiji organizovali su informativne sastanke o karijeri u policijskoj službi za mlade iz ove kategorije. Takvi sastanci održani su i u Novom Pazaru što je dalo izuzetne rezultate.

 

preuzeto sa: www.novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO