Novi kolektivni ugovor za komunalna preduzeća

0000sastanak sindikata

Članovi sindikata novopazarskih javnih preduzeća i predstavnici granskog sindikata komunalnih delatnosti razgovarali su danas sa predstavnicima lokalne samouprave.

 Osim analize onoga što je uradjeno od decembra prošle godine, kada su razgovorima sa sindikatima Gradske čistoće i Vodovoda i kanalizacije prekinuti štrajkovi, dogovoreno je da će uskoro biti potpisan poseban kolektivni ugovor za komunalna preduzeća na nivou grada koji će regulisati minimum obaveza i prava radnika.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Fevzija Murić istakao je da je zadovoljan zbog otvorenog dijaloga sa predstavnicima sindikata kao i sa onim što je menadžment preduzeća, čiji je osnivač Grad,preduzeo kako bi sve obaveza koje su dogovorene na sastanku u decebru bile ispoštovane.
Milan Grujić, predsednik  granskog sindikata stambeno komunalnih delatnosti ocenio je na današnjem sastanku da postoji vidan napredak u odnosu na stanje od decembra prošle godine i da je “očigledno da je gradska vlast puno učinila da se srede stvari u ovim preduzećima”.
“Postoji odredjeno kašnjenje u isplatama ali je ono kontrolisano” – rekao je Grujić.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO