Novi konkurs za policajce u Novom Pazaru

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je danas konkurs za upis 39 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) koji će biti angažovani u Policijskoj upravi Novog Pazara.

Od 39 kandidata, sedam će biti angažovani kao policajci, 10 će raditi kao saobraćajni policajci zaduženi za saobraćajne nezgode, dok će preostalih 21 biti granični policajci.

Pored Novog Pazara, MUP je raspisao konkurs i za 27 policajaca pri Policijskoj upravi Prijepolje (15 graničnih, pet saobraćajnih i sedam policajaca).

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije koji imaju više od 18, a manje od 24 godine, odnosno ne više od 27 godina starosti, ukoliko je reč o kandidatima koji su svršeni studenti Kriminalističko-policijskog univerziteta.

Budući policajci moraju imati prebivalište na teritoriji Policijske uprave Novi Pazar ili Prijepolje, posedovati važeću vozačku dozvolu B kategorije, kao i da ne postoje bezbednosne smetnje za obavljanje tog posla.

Prijave, sa neophodnom dokumentacijom, podnose se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata, a konkurs je otvoren do 29. decembra.

Prilikom podnošenja prijave, kandidati će se izjašnjavati za koje od ponuđenih radnih mesta konkurišu.

Sve neophodne informacije o konkursu objavljene su na sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku.

MUP je krajem jula raspisao konkurs za 25 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku za područje Policijske uprave u Novom Pazaru, kao i 12 za Prijepolje, a imena izabranih kandidata objavljena su u utorak.

radiostoplus.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO