Novi Pazar: Lekar detetu slomio ruku?

NOVI PAZAR – Na konferenciji za novinare koju je u četvrtak održao na ulici u Novom Pazaru, Hasim Bulić iz Paljeva kod Tutina optužio je lekara-specijalizanta na Hirurškom odeljenju Zdravstvenog centra u Novom Pazaru dr Mehmeda Mujdragića da je tokom pregleda njegovoj ćerki od 11 meseci slomio ruku.

 Dete je palo u kući i bezazleno se povredilo. Najpre smo Ajšu odveli u Dom zdravlja u Tutinu gde su konstatovali da nije ništa ozbiljno, ali su nas, na naše insistiranje, uputili na snimanje i na Hirurško odeljenje Opšte bolnice u Novom Pazaru – priča Bulić.

U ambulanti ih je primio, kaže Bulić, vrlo ljubazan i fin lekar na specijalizaciji Mujdragić koji je, bez snimka povređenog mesta, tvrdeći da se radi o bezazlenoj povredi, pokušao da „namesti“ Ajšinu ruku.

– Dete je vrisnulo, svojim ušima čuo sam kako puca kost, čuo je to i doktor. Pitao sam ga šta se desilo, a on mi je rekao da će sve biti u redu i da mogu da idem kući – priča Hasim.

Naglašava da je već sutradan, nakon što je devojčica dobila bolove a ruka otekla, posle snimanja, dečiji hirurg konstatovao da su na Ajšinoj ruci polomljene obe kosti. Devojčica još nosi gips ali se oseća bolje.

Porodica Bulić najavljuje tužbu protiv Opšte bolnice, a nadležni ističu da će pokrenuti internu istragu i da je o svemu obaveštena inspekcija Ministarstva zdravlja.

PROFESIONALNO

PROZVANI doktor Mehmed Mujdragić tvrdi da je postupio profesionalno, kako nalaže lekarska etika i da nije imao razloga da devojčicu šalje na rendgen.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO