Novi Pazar lider transparentnosti u Srbiji za 2023. godinu

Novi Pazar – Grad Novi Pazar ponosno se uzdiže kao lider transparentnosti u Srbiji za 2023. godinu prema istraživanju sprovedenom od strane Transparentnosti Srbija i USAID-a. U poređenju sa 145 lokalnih samouprava i 25 gradskih opština u Srbiji, Novi Pazar je zasluženo osvojio prvo mesto, ocenjen sa visokih 94 od mogućih 100 bodova.

Ova značajna priznanja dolazi kao rezultat doslednih napora gradske uprave da postane primer transparentnosti i otvorenosti prema svojim građanima. Gradonačelnik Novog Pazara ističe: “Ništa ne krijemo od građana, medija, organizacija civilnog društva i drugih aktera. Samo otvorenim radom jačamo poverenje kod građana i unapređujemo rad naših institucija.”

Grad Novi Pazar je posvećen pružanju pristupačnih informacija građanima i drugim zainteresovanim stranama. Svi relevantni dokumenti, uključujući informacije o javnim nabavkama, konkursima, odlukama, analizama utroška sredstava i drugim podacima, lako su dostupni na zvaničnom sajtu grada.

Ovaj izuzetan uspeh potvrđuje posvećenost grada Novog Pazara prema transparentnosti i otvorenosti u svom radu. Njihova poruka je jasna – samo ljudski i transparentno, za dobrobit Novog Pazara. Ovo priznanje nije samo zasluga lokalne uprave, već i celokupne zajednice koja podržava ovakav pristup upravljanju i razvoju grada.

indeksonline.rs/E.Ć.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO