Novi Pazar : Novi tender za Vojin Popović

Agencija za privatizaciju ponovo je raspisala tender za prodaju Holding kompanije “Vojin Popović” iz Novog Pazara, a otvaranje ponuda potencijalnih kupaca zakazano je za 26. januar.

Podsećamo da se pet delova ovog preduzeća već nekoliko godina bezuspešno nudi na prodaju po ceni od oko 222 miliona dinara.

Na sajtu Agencije za privatizaciju vrednost imovine HK “Vojin Popović” procenjena je na preko 445 miliona dinara, a svi koji žele da učestvuju na aukciji moraju da uplate depozit od 90 miliona dinara.

Inače, nakon bezuspešne prodaje ove kompanije tokom novembra prošle godine, predsednik Sindikata ovog preduzeća Mesud Hasanović rekao je da “zainteresovanih kupaca ima, ali da prodaju sabotiraju političari i tajkuni”

“Iako je na poslednja dva tendera bilo zainteresovanih kupaca, oni su propali zbog toga što neko iz Vlade Srbije, u saradnji sa tajkunima, želi da kompaniju dodatno uništi kako bi je kupili u bescenje. Naše rukovodstvo im je u tome značajno pomoglo, a zbog toga su nagrađeni radnim mestima u državnim institucijama iako se protiv njih vode istrage”, izjavio je Hasanović.

On je tada naglasio da je procenjena vrednost imovine “Vojin Popovića” oko 50 miliona evra, što je znatno više od cene po kojoj se prodaje.

Preduzeće “Vojin Popović” je od 2005. godine u stečaju, za koji su radnici tvrdili da je montiran, zbog duga od samo 100.000 evra.

Država je bivšim radnicima te kompanije podelila na ime socijalne pomoći 2011. godine po 465.000 dinara.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO