Novi Pazar : Pčelari prikupili 5.300 evra do juče

Novopazarski pčelari sav prihod od prodatog meda doniraju za pogođene zemljotresom u Turskoj. Oni već nekoliko dana u centru Novog Pazara prodaju med.

Do juče su prikupili 5300 evra, a građani i po jednu teglu meda plaćaju po 200 evra.

Pčelari već nekoliko dana u centru Novog Pazara prodaju med. Sav prihod od prodatog meda namenjen je za akciju pomoći narodu Turske, u područjima pogođenim razornim zemljotresima. Pčelar Muzafer Aljković kaže da su očekivali da će prikupiti 4000 evra, ali je akcija pomoći premašila očekivanja, samo do juče je prikupljeno 5300, evra, a danas očekuju još 2000 evra.  Pčelari su iznenađeni dzivom, ali i gestovima svojih humanih sugrađana. Kaže da humanost građana ovog grada nema granica. Neko za teglu meda ostavi 100 ili 200 evra. Ima I onih koji plate teglu-dve meda, ali ne žele da ga uzmu, Već ostave taj med da neko drugi preuzme ko nema novca, a priđe tezgi, ili da se dalje prodaje.

Oni koji kupe med , kupuju kvalitetan proizvod. Pomažu narodu koji je u nevolji, a pčelari tako ostvaruju svoju nameru da prikupe sredstva za pomoć onima koje je zadesila katastrofa.

Pčelari su se pridružili akciji prikupljanja pomoći za područja pogođena zemljotresom u Turskoj još pre 3 dana. Mnoge humanitarne organizacije, pojedinci, udruženja, a i Grad Novi Pazar uključili su se u akciju pomoći narodima Turske i Sirije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO