Novi Pazar : Poplave u Prvomajskoj biće prošlost

Nove, veće odvodne cevi rešiće višedecenijski problem meštana na raskrsnici ulica Veljka Vlahovića i Prvomajske. Radovi na izgradnji nove kišne kanalizacije počeli su danas.

 

Meštani dela Prvomajske ulice više neće sa strepnjom gledati u nebo. Posle svake obilnije kiše voda se izlivala i plavila njihova domaćinstva.

Radnici “Vododvoda I kanalizacije “danas su počeli da rešavaju ovaj problem.

Radost meštana je velika, jer će se posle više godina rešiti  muka a pripravni džakovi za odbranu od poplava biće prošlost.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović, koji je sa saradnicima posetio meštane kaže da se više puta pričalo o rešavanju problema kišne kanalizacije u ovom delu grada, ali da se tražilo tehnički izvodljivo rešenje, koje je kvalitetno i izdržljivo.

“Inženjeri su uradili projekat, te smo danas počeli radove. Nadam se da ćemo za deset dana imati rešeno pitanje raskrsnice Ulice Veljka Vlahovića I Prvog maja. Sa meštanima donjeg dela ulice smo razgovarali. Oni bili zabrinuti, jer su na takvom mestu, gde se voda slivala prema njima, te da se I njihov problem reši. Paralelno smo dali zadatak da se asfaltira ovaj deo, jer je to centar grada, ali bez ovih radova, ranije nije bilo moguće srediti ovu ulicu. Uskoro će ova ulica biti infrastrukturno sređena.Mislim da će ovi ljudi biti zadovoljni”, kazao je Mahmutović.

Direktor JKP “Vodovod I kanalizacija “ Hanefija Brničanin kaže da će se rekonstrukcijom postojeće kišne kanalizacije povećati profil odvodne cevi.

“Doneli smo jedno tehničko rešenje, koje bi trebalo u potpunosti da reši ovaj problem. Uradićemo rekonstrukciju kišne kanalizacije, gde ćemo povećati profil cevi, onoliko koliko je to moguće, zavisi od kolektota. Ovde ćemo ugraditi armirano betonske cevi Fi800, koje su dovolljnog profila da private veću količinu padavina “, kaže Brničanin.

Kada se ovi radovi završe kiša može I da padne, a meštani Prvomajske ulice brinuće samo da ne pokisnu, ali neće strahovati da im voda ne uđe u kuće.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO