Novi Pazar : Preko 50 žena uspješno operisano

Šef urgentne medicine Ginekološko akušerske klinike Narodni front, dr Dejan Pavlović ponovo je u Novom Pazaru. Sa lokalnim timom lekara on je u tri navrata uspešno obavio 51 laparoskopsku operaciju. Višestruke prednosti aktivne saradnje sa većim zdravstvenim cenrima, ogledaju se, pored ostalog i u nabavci nove opreme.

Dolazak doktora Dejana Pavlovića novopazarskim ginekolozima donosi više posla, ali i dragocenog iskustva rada sa eminetnim stručnjacima, u rešavanju, za dosadašnju praksu u Opštoj bolnici, komplikovanijih hirurških zahvata.

”Ovo je za novopazarsku ginekologiju jako značajno. Sve pacijentkinje koje bi se inače operisale u Beogradu, u neki od tercijarnih zdravstvenih centara, lalaroskopske i histeroskopske operacije obavljaju u svom gradu”, izjavio je načelnik Ginekološko akušerskog odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Avdul Škrijelj.

Dr Dejan Pavlović je u poslednja 2 i po meseca tri puta boravio u Novom Pazaru. Za to vreme obavio je ukupno 51 operaciju.

”Uvek mi je drago da dođem ovde. Tu je jedan divan tim lekara, specijalista ginekologije i akušerstva sa izvanrednim znanjem. Mi pokušavamo da malo pomognemo i osavremenimo neke stvari. Zahvaljujući velikoj saradnji uprave bolnice sa klinikom Narodni front preko Ministarstva zdravlja, obavljeno je ovoliko operacija”, rekao je dr Pavlović. On je dodao da je zahvaljujući trudu lokalnog tima lekara bolnica u Novom Pazaru uspela da dobije i novu opremu.

Višestruka prednost ovakve saradnje ogleda se prvenstveno u uspešno obavljenim operacijama bez komplikacija za pacijentkinje, koje nisu morale da putuju do većih zdravstvenih centara; konstantnom unapređenju laparoskopije na novopazarskoj ginekologiji, ali i u nabavci nove oprepreme.

Direktor Opšte bolnice, dr Meho Mahmutović je podsetio da je Odeljenje ginekologije zavaljujući donaciji Tike dobolo dobre i kvalitetne uslove za rad, ali da je sada, dolaskom dr Pavlovića, uz saradnju sa Ministarstvom zdravlja i klinikom Narodni front, dodatno oplemenjen rad.

”Rade se velike i komplikovane oiperacije. Naši doktori pokazuju veliko interesovanje, a pacijentkinje su zadovoljne”, kaže Mahmutović. Objašnjava da se broj operacija 51, zapravo odnosi na broj pacijentkinja, te da je kod pojedinih bilo i više zahvata, što znači da je realan broj operativnih zahvata mnogo veći. ”Najvažnije je – ističe Mahmutović – da su sve operacije obavljene uspešno i bez ikakvih komplikacija”.

Unapređenje zdravstvene zaštite se nastavlja, a kako ističe direktor Opšte bolnice, zahvaljujući ostvarenim rezultatina aktivne saradnje i broju uspešno obavljenih operacija, i status novopazarske bolnice je na značajno većem nivou, u odnosu na period od pre par meseci.

(rtvnp)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO