Vezira je decenijama, sama, živela u trošnom kućerku na periferiji grada, zimi se često i smrzavala, a pretila je opasnost da se njena straćara, kad su veliki mrazevi i kad se puno loži, zapali.

Kad su mediji, među njima i „Novosti“, prošle godine objavili priču o Vezirinim nevoljama, grupa njenih sugrađana odlučila je da se organizuje i prekine njena muka.

SRUŠILA SE POSLE SAT VREMENASAMO što je Vezira pokupila svoje stvari i konačno prešla u novu kuću, straćara u kojoj je decenijama živela sama se – srušila. Da je bila u njoj, ko zna kako bi se sve završilo. – Sve je to sreća i sudbina, evo sam bog me spasio, bog je poslao i ove dobre ljude da me na vreme izvedu iz mog kućerka – priča Vezira.

– Došli su i samo mi rekli, bako, mi hoćemo da ti gradimo kuću. Nisam verovala dok nisu stigli prvi kamioni sa građevinskim materijalom. Kasnije je sve išlo brzo, hvala bogu, sada sam u toplom i lepo opremljenom domu, usrećili su me i život produžili, hvala im do neba, neka ih bog čuva i sreća prati – priča starica koja u novom domu ima „čak i kupatilo sa tušem“.

Reč je o dvojici mladih ljudi – trgovaca koji su animirali svoje prijatelje i poslovne partnere i u akciju uključili još dvadesetak Novopazaraca.

– Reč je o skromnim dobrotvorima koji ne žele da se javno eksponiraju, jer smatraju da ništa posebno i veliko nisu učinili, a i uvereni su „da postoji neko ko sve gleda i sve zna“ – kaže humanitarac Hido Muratović koji je, dok je živela u trošnom kućerku, često obilazio Veziru.