Novi Pazar pruža ruku solidarnosti palestinskom narodu – 2,5 miliona dinara za pomoć

Novi Pazar – Muhamed Al Namur, Ambasador Palestine u Srbiji, srdačno je izrazio zahvalnost lokalnoj upravo i građanima Novog Pazara tokom nedavnog susreta sa Nihatom Biševcem, gradonačelnikom grada. Zahvaljujući inicijativi Gradske uprave i u znak finansijske podrške palestinskom narodu, Grad Novi Pazar je odlukom Gradskog veća opredelio 2,5 miliona dinara iz lokalnog budžeta.

Ovij gest solidarnosti i podrške poslat je u jeku teške situacije u Palestini, a Ambasador Al Namur je istakao da će ovaj doprinos biti od velikog značaja za pomoć palestinskom narodu. “Ovo je primer prave ljudske solidarnosti i pomoći u teškim trenucima. Zahvaljujem se građanima Novog Pazara i lokalnim vlastima na njihovoj velikodušnosti”, izjavio je Ambasador Al Namur.

Pored finansijske podrške, Ambasada Palestine u Srbiji je u saradnji sa Gradskom upravom otvorila poseban račun na koji sva pravna lica i građani mogu uplatiti novčana sredstva kako bi dodatno podržali palestinski narod. Ova inicijativa omogućava svim građanima Novog Pazara da daju doprinos, u skladu sa svojim mogućnostima, za olakšanje teške situacije u Palestini.

“Odluka da podržimo palestinski narod odražava našu posvećenost humanitarnim vrednostima i solidarnosti sa onima koji prolaze kroz teške trenutke. Nadamo se da će naša podrška biti od koristi palestinskom narodu” – rekao je Biševac.

Ova inicijativa pokazuje važnost međunarodne solidarnosti i saradnje u rešavanju globalnih izazova. Novi Pazar se tako pridružio nizu gradova i organizacija širom sveta koji su pružili podršku palestinskom narodu u ovim teškim trenucima.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO