Naslovna Featured Istaknuto NOVI TURSKI AMBASADOR: Nismo odustali od izgradnje puteva u Sandžaku i Aerodroma...

NOVI TURSKI AMBASADOR: Nismo odustali od izgradnje puteva u Sandžaku i Aerodroma “Morava”!

Novi Pazar – Ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič izjavio je u Novom Pazaru da su turske kompanije i dalje zaintresovane za saradnju na razvoju Aerodroma “Morava”, kod Kraljeva, kao i za projekte u putnoj infrastrukturi.

Tanžu Bilgič je novinarima rekao da zna da postoje neki tehnički problemi po pitanju tih projekata ali je, kaže, siguran da će oni biti prevaziđeni.

“Nismo i nećemo odustati od ovih projekata”, rekao je Bilgič, precizirajući da se radi o Aerodromu “Morava” i putevima od Novog Pazara do Sjenice i Tutina.

Kako je rekao, krajem prošle godine u Srbiju je tim povodom dolazila i jedna turska delegacija, a u planu je i rad na novim projektima zbog čega su, dodaje, u kontaktu sa ministarstvima, među njima i sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukutre Zoranom Mihajlović.

Prilikom posete Novom Pazaru, ambasador Turske je ocenio da su odnosu između Srbije i Turske veoma dobri, a da je Sandžak bio i da će ostati jedan velki most prijateljstva između dve zemlje.

On je dodao da se ne oseća kao stranac, ni u Sandžaku, ni u Srbiji, jer Srbija i Turska, primetio je, imaju mnogo toga zajedničkog, poput kulture i istorije.

Exit mobile version