Novopazarci zadovoljni učinkom u Valjevu

U Bokserskom klubu Novi Pazar izrazili su zadovoljstvo učinkom na Prvenstvu Srbije za pionire, kadete i juniore u Valjevu, gde su prošle sedmice osvojili tri zlatne, srebrnu i četiri bronzane medalje.

“Radimo konstantno i kvalitetno. Osim onih što su se takmičili u Valjevu, imamo još darovitih dečaka i devojčica. Pomalo žalimo što nismo poveli više boraca, s obzirom da je bilo dosta početnika iz drugih klubova. Osvojili bismo još neku medalju”, rekao je trener boksera Novog Pazara Dževad Ibrović.

Njegov kolega Sedad Bukvić ocenio je da kod dece postoji mnogo prostora za napredak u borilačkim sportovima.

“To važi za boks, ali i za kik-boks. Kao trener sam aktivan na obe strane. Jednima više prija boks, drugima kik-boks. Trenutno imam više reprezentativaca boksera, nego kik-boksera. U Valjevu smo postigli uspeh. Svi naši predstavnici stigli su do medalja”, podvukao je Bukvić.

Zlatni Guvelja, Kamešničanin i Rašljanin
Zlatom se u Valjevu okitio junior Seid Guvelja u kategoriji do 50 kilograma.

“Polufinale sam dobio tehničkim nokautom u drugoj rundi, a finale jednoglasnom odlukom sudija. Dugo smo se spremali, ali isplatilo se”, kazao je Guvelja.

Najsjajnije odličje kod juniora lakših od 54 kilograma pripalo je Admiru Kamešničaninu.

“U polufinalu sam slavio prekidom u drugoj rundi, što sam ponovio i u finalu. Zadovoljan sam svojim nastupom”, rekao je Kamešničanin.

Tarik Rašljanin bio je najbolji u uzrastu kadeta do 52 kilograma.

“Direktno sam ušao u finale, gde sam rivala savladao tehničkim nokautom u drugoj rundi. Dvostruki sam prvak države. Očekuje me i Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Tu se nadam medalji”, naveo je Rašljanin.

Srebro iz Valjeva donela je juniorka Novog Pazara Mirela Kašović u kategoriji do 48 kilograma, kao i junior pazarskog Bokserskog kluba Dandi Nermin Mujdragić u kategoriji do 57 kilograma.

Bronzane medalje osvojili su juniori Novog Pazara Halit Bronja u kategoriji do 48 kilograma, Ziko Mašović u kategoriji do 52 kilograma, Daris Ejupović kod boraca čija težina ne prelazi 63 kilograma i Džemal Ejupović u kategoriji do 75 kilograma.

M. Minić

The post Novopazarci zadovoljni učinkom u Valjevu appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO