Novopazarkama evropske profi titule

borbe_k1_10

Članice Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Saida Bukvić i Ajla Lukač postale su u nedelju uveče u tom gradu profesionalne prvakinje Evrope u lou-kiku, a do titula u verziji Svetske kik-boks i karate unije (WKU) došle su pobedama nad takmičarkama iz Hrvatske.

Bukvićeva je u kategoriji do 55 kilograma savladala Nevenku Mikulić iz Karlovca jednoglasnom odlukom sudija, a sva trojica bodovnih arbitara dodeli su pobedu Novopazarki rezultatom 60:56.

“Obzirom da je Mikulićeva mnogo starija i iskusnija od mene, prezadovoljna sam načinom na koji sam odradila meč. Pridržavala sam se saveta trenera i prezadovoljna sam podrškom s tribina”, rekla je Bukvićeva radiju Sto plus.

Ajla Lukač osvojila je šampionski pojas pobedivši Manuelu Žulj, pošto je kik-bokserka iz Imotskog predala meč po završetku četvrte runde.

“Drago mi je što sam svim ranijim titulama u amaterskoj i profesionalnoj konkurenciji pridodala i ovu, a nijednog momenta nisam sumnjala u trijumf. Uspela sam uz veliku podršku ljudi iz kluba i porodice. Hvala publici”, kazala je Lukačeva.

Trener Novopazarki Husein Dupljak ocenio je da su na reviji Noć evropskih šampiona prikazane vrhunske borbe.

“Sve borbe su bile veoma kvalitetne, ne samo mečevi za titulu. Isplatio se višemesečni trud i i devojke su napravile još jedan korak prema svetskim titulama”, rekao je Dupljak.

Mečevima u dvorani Pendik prisustvovalo je oko 2.000 gledalaca, koji su imali priliku da vide još 14 borbi u lou-kiku i K-1.

preuzeto sa: radio100+

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO