Novopazarke se bore za evropske profi titule u kik-boksu

Trener Kluba borilačkih sportova Novi Pazar, Husein Dupljak, rekao je da će njegove kik-bokserke Ajla Lukač i Saida Bukvić imati težak zadatak da 29. septembra u tom gradu postanu profesionalne šampionke Evrope.

vesti_kik boks 821

 

“Očekuju ih teški mečevi sa kvalitetnim rivalkama. Posebno je opasna Italijanka marokanskog porekla Ajša Amarhun, koja je protivnica Lukačeve. Iako je dosta kruta, ima sjajnu ručnu tehniku i veoma je iskusna. Ipak, iskustva ima i Ajla”, rekao je Dupljak.

Njih dve će se boriti za evropsku profi titulu u kategoriji do 51.5 kilograma, dok će u kategoriji do 54 kilograma Saida Bukvić za protivnicu imati Nevenku Mikulić iz Hrvatske.

“Hrvatica ima puno mečeva iza sebe, pa Bukvićevu očekuje težak zadatak. Njoj nedostaje iskustva, ali je fajter bez straha i konstantno ide napred”, ocenio je Dupljak.

 

Ajla Lukač je krajem prošle godine postala profesionalna prvakinja Balkana u lou-kiku, a u toj disciplini je i svetska amaterska prvakinja za uzrast starijih juniorki.

“Nisam još upoznala sve kvalitete protivnice, ali očekujem pobedu. Trenirali smo 10 dana na Ribarićkom jezeru, a u završnoj fazi priprema još smo pojačali tempo”, kazala je Lukačeva.

 

Osim borbi za evropske titule, Novopazarci će 29. septembra u dvorani Pendik videti i nekoliko uvodnih borbi, od kojih je posebno zanimljiv duel između Vladimira Lekića iz Smedereva i Tuzlaka Mesuda Selimovića.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO