„Novopazarski način života“ osvaja Srbiju

zaljubi_se_u_np

Projekat “Novopazarski način života“ zajedniki realizuju Grad Novi Pazar I Program evropskog partnerstva sa opstinama EU Progres. Predviđen je obilazak nekoliko gradova širom Srbije u kojima će volonteri Kancelarije za mlade, kroz Karavan mladih, afirmisati ljude da posete Novi Pazar I kako kažu, zaljube se u njega.

“Projekat startuje u Subotici gde će tokom dana volonteri Kancelarije za mlade deliti flajere, brošure i magnete Subotičanima i sa njima razgovarati o razlozima zbog kojih treba da dodju u Novi Pazar. Predstaviće ujedno brojne manifestacije u Novom Pazaru, kao i kulturno istorijske spomenike, al ii još mnogo toga što naš grad čini jedinstvenim. U večernjim satima , građani svakog grada domaćina – koji caravan obiđe, moći će da uživaju u poklon predstavi “Hasanaginica”, u izvođenju glumaca Regionalnog pozorišta -” – rekao je Rešad Džuburović iz Kancelarije za mlade.

Rad na projektu trajao je skoro godinu dana, a njegova realizacija se sastoji iz dve faze.

“Prvi deo odnosi se na obilazak sedam gradova, dok će u drugoj fazi Novi Pazar posetiti novinari, blogeri, tviteraši iz cele zemlje kako bi stekli pravi utisak o Novom Pazaru i kako bi pozitivne utiske preneli svojim čitaocima, odnosno ciljnim grupama “ – istakla je Hana Salihagić, vođa projekta “Novopazarski način života”.

Osim Subotice, novopazarski karavan posetiće Kraljevo, Leskovac, Vranje, Kragujevac, Novi sad i Niš. Realizaciju projekta finansijski je podržao EU Progress a 35.500 evra.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO