Nurmagomedov traži 100 miliona za revanš sa Mekgregorom

BEOGRAD – Sve je manje izvesno da vidimo reprizu “borbe veka” u UFC između Habiba Nurmagomedova i Konora Mekgregora.

Rus iz Dagestana je savladao Irca 2018. u najgledanijem MMA događaju u istoriji (2.400.000 plaćenih naloga), a prvi čovek UFC Dejna Vajt je odavno najavio revanš.

Međutim, trenutno je pred njim jedna malo veća prepreka u iznosu od 100.000.000 dolara, prenosi B92.

Naime, Nurmagomedovljev odac Abdulmanap, koji je ujedno i trener dagestanskog borca, traži da njegovom sinu bude plaćen toliko iznos da bi učestvovao u borbi.

“Čini mi se da najviše pričaju o mojim rečima i 100 miliona dolara, ali dobro, neka pričaju. Ponavljam, bez toga nema borbe”, rekao je Nurmagomedov stariji.

Habib se trenutno sprema za borbu sa Tonijem Fergusonom u aprilu, protiv koga će treći put braniti šampionski pojas u lakoj kategoriji.

“Novac mi nije važan, nego sportska strana, a s te strane onda treba da pričamo o borbi između Tonija i Habiba. U ovom sportu se samo priča o novcu i ciframa, a sve manje o borbama. Šta više da kažem o tome što oni žele da im se mečevi isplate?”, zapitao se Abdulmanap.

Habib je slavio protiv Konora u oktobru 2018, borbu je rešio u svoju korist gušenjem u četvrtoj rundi. Borba je imala kontroverzan “produžetak”.

Mekgregor je nedavno imao prvu borbu od ovog meča, u kojoj se uspešno vratio u oktagon.

Nurmagomedov u karijeri ima 28 pobeda iz isto toliko mečeva. Spekuliše se da bi posle ove borbe 31-godišnji borac mogao da okonča MMA karijeru.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO