Očevidac ubistva u Jakovu danas svedočio na suđenju

BEOGRAD – U Višem sudu u Beogradu danas je saslušanjem brata ubijenog nastavljeno suđenje Đuri Nikoliću (24) optuženom da je 29. maja 2022. godine u Jakovu usmrtio Vuka J. (30) ispalivši u njega dva kratka rafala iz automatske puške “Crvena zastava”, 70AB2, koju je neovlašćeno držao i nosio.

Miloš M. brat ubijenog, koji je na prethodnom suđenju doveden iz pritvora u kojem je bio zbog sumnje da je izvršio krivično delo prinuda, ispričao je danas da je njegov brat tog 29. maja ubijen “mučki, s leđa”.

Svedok je istakao da je tokom boravka u Centralnom zatvoru čuo da se Nikolić hvali kako je Vuka ubio, te da mu je žao što nije ubio i Miloša M., zbog čega je naglasio da se plaši za svoju i sigurnost svoje porodice.

Tog dana, kako je ispričao očevidac, on je sa Vukom J. i još nekim društvom bio u restoranu kada je video na stolu ključeve od kola, te je na pitanje čiji su to ključevi dobio odgovor da su Nikolićevi, pa ih je on njemu i vratio.

On tvrdi da je nakon nekoliko sati izbila tuča između njegovog ubijenog brata i oca optuženog, pa je odlučio da ode do kuće Nikolića kako bi rešio problem, ali je tamo ubrzo stigao i Vuk J. koji se potukao sa Nikolićevim rođenim bratom.

Svedok tvrdi da je dok je razdavajao svog brata i brata optuženog, video Nikolića sa automatskom puškom i tada se sakrio iza kola, a video je kako Nikolić puca u Vuka J.

On je naveo i da mu je optuženi tada rekao da izađe da neće pucati, dok on smatra da ga je zvao kako bi i njega ubio, kao i da je tad zamenio automatsku pušku lovačkom.

Vuka J. su, kako je naveo svedok, zatim stavili u kola i odvezli u bolnicu, dok je brat okrivljenog koji je ranije svedočio, rekao da Miloš M. nije pritekao u pomoć već je pobegao.

Pričajući o odnosu sa okrivljenim, Miloš M. je istakao da su bili u dobrim odnosima, te je priložio snimak na kom se navodno vidi kako Nikolić neko dete maltretira i baca ga u Savu, zbog čega je, kako tvrdi, i nastao problem između Nikolića i ubijenog.

Danas je svedočio i Aleksandar J. kum rođenog brata okrivljenog, koji je takođe bio očevidac. On je ispričao kako se ceo događaj odvio i da Miloš M. nije pritekao u pomoć kada su Vuka J. stavljali u kola da ga voze u bolnicu, već je stajao na kapiji.

Sledeće suđenje je zakazano za 26. februar.

Nikolić je na početku suđenja izneo odbranu u kojoj je naveo da jeste ubio Vuka J. ali je tvrdio da ga je ubijeni godinama unazad zlostavljao i maltretirao.

Nikoliću se optužnicom na teret stavljaju krivicna dela teško ubistvo u sticaju da krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja, saopštilo je ovo tužilaštvo.

Sumnja se da je nakon verbalne svađe Nikolića i Vuka J. ranije tog dana, Vuk J. došao do porodične kuće okrivljenog, gde je ušao u sukob sa Nikolićevim ocem.

Nikolić je, kako se sumnja, oko 19:45 uzeo automatsku pušku iz svoje kuće i u Vuka J.
ispalio dva kratka rafala, nanevši mu, pored ostalog, povrede stomaka i butne arterije.

Potom je više puta pozivao Miloša M. da izađe iza ograde gde se sakrio, a tokom pucnjave je oštetio i tri vozila. Sa puškom skrivenom ispod majice, svojim automobilom “golf 4” je napustio lice mesta, a dva dana kasnije se samoinicijativno predao Policijskoj stanici Surčin.

Vuk J. je kolima Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar, gde je oko 1 sat posle poci preminuo usled zadobijenih teških povreda stomaka i butne arterije.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO