Odbrojavanje do trećeg Pazarskog polumaratona

Na devet dana do trećeg Pazarskog polumaratona, zasedao je organizacioni odbor tradicionalne i humanitarne manifestacije, kojim je rukovodio predsednik tog odbora i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

“Angažovanje članova organizacionog odbora je izuzetno. Svi su na visini zadatka i konstantno diže lestvica. Broj prijavljenih, ako se posmartaju sve tri trke, veći je nego na prethodna dva polumaratona. Ranija iskustva su pozitivna, uz trend rasta manifestacije na nivou regiona. Pohvale stižu sa svih strana. Želja je da dođe što više Novopazaraca i Novopazarki, svih starosnih dobi. Poziv je upućen svima”, rekao je Biševac.

On je dodao da je želja da se u svet pošalje slika da je Novi Pazar grad sporta i atletike.

“U prvom planu je promocija zdravog načina života. Takođe, prihod ide u humanitarne svrhe. Deo novca namenjen je Udruženju za pomoć MNRO Tahir Delić i psiholozima što rade s tom decom”, istakao je Biševac.

Rekordan broj prijavljenih
Do danas je popunjeno skoro 700 prijava za sve trke, od toga je 129 validnih za polumararton.

“Trudimo se da rok za prijave produžimo do ponedeljka. Stalno pomeramo granice. Prošle godine Elzan Bibić istrčao je najbrži polumaraton na nekoj stazi u Srbiji. Podelićemo 100 paketa za osobe sa invaliditetom. Oni će trčati kilometar, pet, novu kategorizovanu deonica od deset kilometara i polumaraton. Imamo sjajan paket za učesnike, čije je cena popularna, s obzirom da je ovo jedan od najvećih polumaratona u regionu. Prihod nam nije u prvom planu”, kazao je direktor Pazarskog polumaratona Ermin Ziljkić.

Atletičarka Novog Pazara Teodora Simović pobedila je na oba prethodna polumaratona kod dama.

“Te pobede predstavljaju satisfakciju za mene, ali posebno sam srećna što Novi Pazar ima svoj polumaraton. Tu inicijativu svojevremeno je pokrenuo gradonačelnik Nihat Biševac. Orgomne zasluge pripadaju i direktoru pazarske Ustanove za sport Emiru Mehmedoviću, kao i direktoru trke Erminu Ziljkiću. Pozivam dama da se pojave na stazi u što većem broju i na taj način sruše brojne predrasude”, rekla je Simović.

Treći Pazarski polumaraton zakazan je za 29. oktobar.

M. Minić

Foto: S. Župljanin

The post Odbrojavanje do trećeg Pazarskog polumaratona appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Odbrojavanje do trećeg Pazarskog polumaratona appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO