Odloženo suđenje Šariću i njegovim saradnicima optuženim za pranje para

FOTO: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ BEOGRAD – U Specijalnom sudu u Beogradu danas je za 25.januar sledeće godine odloženo ponovljeno suđenje Darku Šarići i njegovim saradnicima, koji se terete za pranje novca, za koji se veruje da je stečen krijumčarenjem kokaina.

Današnje suđenje odloženo je zbog izostanka sudije koji je bolestan.

Pored Šarića u ovom postupku sudi se i Nebojši Jestroviću, nekadašnjem Šarićevom advokatu Radovanu Štrbcu, Predragu Milosavljeviću, Zoranu Ćopiću, Marinku Vučetiću, Bojanu Stanojkoviću, Bobanu Stoiljkoviću, Argušu Erdinću , Marku Daboviću, Goranu Bogdanoviću i Stevici Kostiću.

Sud je na nekom od prethodnih suđenja doneo rešenje da se Bojan Stanojkoviću sudi u odsustvu.

Za Stanojkovcihem je raspisana poternica 19. aprila prošle godine, pet dana nakon što je Šarić ponovo uhapšen zbog sumnje da je organizovao drugu kriminlanu grupu.

Stanojković je obuhvaćen i novom optužnicom koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv Darka Šarića i još 14 pripadnika njegove nove organizovane kriminalne grupe, kojom se terete za oružje, izazivanje opšte opasnosti, zloupotrebu službenog položaja i planiranje teškog ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Šariću i ostalima u postupku za pranje novca suđenje se ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je 4. avgusta prošle godine ukinuo prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na devet godina zatvora.

Pored Šarića presuda je ukinuta i ostalim osuđenima u ovom postupku, dok je sud potvrdio deo presude u oslobađajućem delu u odnosu na Dubravku Štrbac i Nemanju Krstajića.

Indeksonline/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO