Naslovna HRONIKA Odloženo suđenje Srebriću zbog pljačke i ubistva radnice na pumpi

Odloženo suđenje Srebriću zbog pljačke i ubistva radnice na pumpi

odlozeno-sudjenje-srebricu-zbog-pljacke-i-ubistva-radnice-na-pumpi
Odloženo suđenje Srebriću zbog pljačke i ubistva radnice na pumpi

BEOGRAD – U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje Milošu Srebriću koji je optužen da je 25. maja 2017. godine prilikom pljačke ubio radnicu te benzinske pumpe Kristinu Kaplanović.

Suđenje je odloženo jer su njegovi branioci na odmoru.

Sledeće suđenje će biti zakazano naknadno jer predsednica sudskog veća iz ovog predmeta ide u penziju.

Advokati su na jednom od prethodnih suđenja istakli da sumnjaju da je snimak sa nadzornih kamera skraćen, kao i da najbitniji delovi nedostaju jer ih je neko namerno isekao.

Odbrana takođe tvrdi da se na snimcima vidi da izvršilac ima belu majicu, dok svedoci i Stefan Rokvić tvrde da je imao crnu majicu.

Srebrić je iznoseći svoju odbranu tvrdio da on nije počinio ovo krivično delo već Rokvić.

Rokvić je ranije pravosnažno osuđen na godinu dana kućnog zatvora jer nije prijavio ovo krivično delo.

Prvom prvostepenom presudom Srebrić je bio osuđen na kaznu zatvora od 30 godina, ali je
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo tu presudu i naložio Višem sudu u Beogradu da ponovi suđenje.

Istom odlukom Apelacioni sud je potvrdio deo prvostepene presude kojom je Rokvić osuđen na kaznu kućnog zatvora od godinu dana uz elektronski nadzor zbog izvršenja krivičnog dela neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca.

Apelacioni sud je u obrazloženju naveo da je neophodna i rekonstrukcija događaja, odnosno da se stvore uslovi kao u vreme izvršenja ovog krivičnog dela, da bi se na nesumnjiv način utvrdile pozicije svih lica koja su bila prisutna kritičnom prilikom.

Takođe je naložio da se sudski veštak izjasni o zadobijenim povredama oštećenog D.S, te da se odredi sudsko veštačenje snimaka video kamere iz spisa.

Srebrić je, kako se sumnja, 25. maja 2017.godine prilikom pljačke benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu ubio radnicu Kaplanović, kada je ranjen i D.S.

Na teret mu je stavljeno krivično delo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda i krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version