Odloženo suđenje za ubistvo O.Ivanovića zbog nemogućnosti emitovanja snimaka

PRIŠTINA – Sudsko ročište optuženima za pomaganje u ubistvu nekadašnjeg lidera Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” (GI SDP) Olivera Ivanovića odloženo je zbog nemogućnosti da se emituju snimci sa video-nadzora koji su dokazni materijal tužioca u ovom slučaju.

Ročište u Osnovnom sudu u Prištini počelo je jutros, ali kada je prisutnima trebalo da se prikaže dokazni video-materijal, tehničari suda nisu uspeli da ga emituju, prenosi Radio Kontakt Plus.

Snimci, među kojima je i onaj na kome bi trebalo da se vidi mesto u periodu nakon ubistva Ivanovića, nisu mogli da se emituju.

Kao razlog za to sudija Valjon Kurtaj je naveo tehničke nemogućnosti i izrazio nadu da će na sledećem ročištu u ponedeljak, 30. oktobra, pokušati da emituju snimke, instaliraju i isprobaju drugu opremu.

Danas se očekivalo da budu emitovani i snimci koji, kako je naveo advokat Mahmut Haljimi, branilac jednog od optuženih Marka Rošića, treba da dokažu da njegov klijent nije na njima, kao i snimci iz i oko prostorija kancelarije u kojoj je ubijeni Ivanović radio.

Snimke je na prošlom ročištu doneo tužilac Burim Ćerkini, a oni su zatim prosleđeni odbrani optuženih Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića, Žarka Jovanovića i Dragiše Markovića.

Branilac optuženog Radeta Basare advokat Tom Gaši je kazao da njemu nisu potrebni video-snimci jer, kako tvrdi, njegov klijent u danu ubistva Ivanovića nije ni bio na Kosovu i Metohiji.

Na početku današnjeg ročišta Gaši i optuženi Basara priložili su sudiji Valjonu Kurtaju dokumenta kojima se, kako tvrde, dokazuje da je Basara u periodu od 6. do 20. januara boravio u Hrvatskoj.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta stranke.

Sudski proces je počeo u julu 2021. godine i ovo je bio prvi pokušaj da se pred sudom prezentuje dokazni materijal u vidu snimaka sa video-nadzora zabeleženih u danu ubistva srpskog političara.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO