Odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou u novijoj istoriji

Politika Vesti  Odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou u novijoj istoriji 02/09/202202/09/202244 Views Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković istakao je prilikom današnjeg susreta sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom da su odnosi Srbije u Turske na najvišem nivou u novijoj istoriji.

Ministar Selaković je ocenio da je takvim odnosima nesumnjivo doprineo dobar lični i profesionalni odnos dvojice predsednika, Aleksandra Vučića i RedžepaTajipa Erdogana, navededno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Sagovornici su izrazili uverenje da će predstojeća poseta predsednika Erdogana i planirano potpisivanje niza međudržavnih sporazuma dati dodatan podstrek razvoju ukupnih bilateralnih odnosa.

Ministri su izrazili posebno zadovoljstvo zbog sve intenzivnije ekonomske saradnje Srbije i Turske, konstatujući da je u ovoj godini zabeležen značajan rast trgovinske razmene, javlja Tanjug.

Šef srpske diplomatije informisao je sagovornika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Selaković je dodao da Srbija računa na dalju podršku Turske u vezi sa nastavkom dijaloga Beograda i Prištine koji bi vodio kompromisu i obostrano prihvatljivom rešenju, i doprineo očuvanju regionalnog mira i stabilnosti.

Na sastanku je bilo reči i o drugim regionalnim tema i aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Politika

 

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO