Određen pritvor osumnjičenom da je simulirao pucanje na decu

BEOGRAD – Na predlog Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu sud je odredio do 30 dana pritvor P. M. zbog sumnje da je u jednom parku simulirao da u ruci drži poštolj koji je “uperio” u pravcu dece, odnosno simulirao pucanje.

On se sumnjiči da je nakon toga jednom muškarcu udario nekoliko šamara.

Pritvor mu je određen jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

P.M. se sumnjiči za krivično delo nasilničko ponašanje.

Sumnja se da je P. M. 29. maja oko 19 časova u alkoholisanom stanju u prostoru parka u blizini Opštine Vračar simulirao da u ruci drži pištolj koji je “uperio” u pravcu dece koja su se nalazila u parku, odnosno simulirao pucanje, što je izazvalo uznemirenje kod roditelja i građana koji su se nalazili u parku.

Nakon toga on je prišao oštećenom i više puta ga udario u predelu glave otvorenim šakama i naneo mu telesne povrede.

Tužilaštvo će u dokaznom postupku ispitati oštećenog i svedoke ovog događaja, narediti veštačenje stepena povreda koje je zadobio oštećeni, kao i psihijatrijsko veštačenje okrivljenog, kao i eventualno pribaviti video snimke nadzornih kamera i sprovesti sve druge neophodne radnje, nakon čega će doneti odluku.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO