Održana XII sednica Gradskog veća

gradsko_vece_10.06.2013

Dvanaesto ovogodišnje zasedanje Gradskog veća Novog Pazara obeležilo je usvajanje nacrta odluka o miniimumu procesa rada u javnim preduzećima čiji je osnivač grad. Ovakvim odlukama biće precizno i u skladu sa zakonskim propisima definisane obeveze zaposlenih u slučaju obustave rada po osnovu stupanja u štrajk.

Većnici su usvojili i nacrt odluke o pokretanju postupka za prenos prava javne svojine na nepokretnosti , sa Republike Srbije u svojinu grada. Članovi Gradskog veća dali su, u okviru današnje dvanaeste po redu sednice, saglasnost na nacrt oglasa o javnom nadmetanju radi otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini, za izgradnju poslovno stambenih objekata na sledećim potesima: „Parničko brdo“, „ Šestovo“, „Save Kovačević“, potes „Ciglana Postenje „ i „Dugalića brdo“.

Usvojen je zahtev za sufinansiranje završetka radova na Sportskoj dvorani „Pendik“, u okviru Sajamsko sportske ustanove istog naziva, kao i predlog zaključka JK“Gradska toplana“, za rekonstrukciju radova. Pred većnicima su se, u skladu sa predloženim dnevnim redom našli nacrt Strategije i Akcionog plana za poboljšnje položaja Roma , u periodu 2013- 2017. godina

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO