OPROŠTENO MU 60 MILIONA EVRA Karić je slobodan nakon 10 godina!

Bogoljub Karić, koji je punih 10 godina bio u bekstvu, sada je slobodan čovek i ne morada strahuje od hapšenja, pošto je Viši sud u Beogradu obustavio postupak koji je vođen protiv njega zbog zloupotreba u vezi s “Mobtelom”.

Sud je obustavio postupak pošto je došlo do zastarevanja krivičnog gonjenja i poternica za bivšim vlasnikom “Mobtela” je povučena.

– Istraga je dugo trajala s obzirom na to da je njom obuhvaćen veliki broj osumnjičenih, među kojima je bilo i stranih državljana. U međuvremenu je promenjen i zakon, pa je tokom postupka optužnica vraćana tužilaštvu na prekvalifikaciju. Naime, kad je istraga pokrenuta, Bogoljub Karić se sumnjičio za zloupotrebu službenog položaja, ali kako je to delo prestalo da postoji, pred obustavu mu se na teret stavljala zloupotreba odgovornog lica – objašnjava izvor iz srpskog pravosuđa.

On dodaje da bi i po obustavi postupka sud morao da povuče poternicu koju je pre 10 godina raspisao sa njim.

Podsetimo, Karić je pod istragom bio od 2006. godine zbog sumnje da je kao odgovorno lice sa još 13 osumnjičenih od 1998. do 2005. zloupotrebama oštetio kompaniju “Mobtel” za oko 60 miliona evra.

Za njim i njegovim bratom Sretenom crvena Interpolova poternica bila je raspisana početkom 2006, a prvi put optužnica je protiv njih podignuta 2010. godine. Viši sud u Beogradu optužnicu je više puta vraćao na dopunu, ali je u međuvremenu sud obustavio postupak, takođe zbog zastarevanja, i protiv još nekoliko osumnjičenih, dok je protiv njegovog brata Sretena, koji je bio generalni direktor te kompanije, postupak obustavljen zbog lošeg zdravstvenog stanja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO