Opština Bajrampaša organizovala iftar u Gusinju

Opština Bajrampaša iz Turske organizovala je iftar u Gusinju. Ovo je već tradicionalan događaj u državama Balkana, a ovom iftaru prisustvovali su ugledni Gusinjani, visoki predstavnici države Crne Gore, islamske zajednice kao i ambasador Turske u Crnoj Gori.

Gusinje je najmlađa opština u Crnoj Gori. Prošle godine je povratila status opštine koji nije imala dugih 50 godina. Kako kaže reis islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat Fejzić, islamska zajednica je inicirala da iftar bude u Gusinju I on se zahvalio opštini Bajrampaša koja je prihvatila njihovu inicijativu.

– Opština svake godine organizuje u državama Balkana ovakve manifestacije i zaista, kao sto samo ime govori, parola manifestacije jeste da bratstvo ne poznaje granice. Želim da cestitam ljudima koji su odgovorni za organizaciju na čelu sa gospodinom Atilom Ajdinerom, predsednikom opštine Bajrampaša, rekao je ambasador Turske u Crnoj Gori, Serhat Galip.

– Znamo da Turska prolazi kroz jedan težak period, mi činimo dovu i očekujemo da će ona iz svega ovoga da izađe mnogo jača i snažnija, rekao je potpredsednik vlade Crne Gore, Rafet Husović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO