OSKRNAVLJEN MANASTIR KOD NOVOG PAZARA! Osude iz SNS-a

Srpska napredna stranka, Gradski odbor u Novom Pazaru najoštrije je osudio čin skrnavljenja manastira Svete Velikomučenice Varvare.

Kako se navodi u saopštenju, “pomoćni objekat srednjovekovnog manastira u obnovi Svete Varvare, našao se ponovo na meti vandala, koji ovakvim suludim namerama pokušavaju da unište značajan kulturno-istorijski spomenik Republike Srbije i Srpske pravoslavne crkve”.

“Dok se uz ogromnu podršku Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića bavimo time kako da poboljšamo naš životni standard, kako da otvorimo nova radna mesta, nesavesni pojedinci svojom bahatosću i verskom netolerancijom pokusavaju kreirati ambijent mržnje, svađa i podela” navode iz Srpske napredne sttanke i ističu da je Novi Pazar grad mladih i vrednih ljudi, grad koji spaja različitosti, te smatraju da ovakvi pokušaji štete dobrim odnosima i narušavaju mir “u vremenu kada trebamo biti svesni snage zajedništva”.

Iz GrO SNS pozivaju predstavnike državnih organa da učine sve da se spreči ponavljanje ovakvih nedela, a da se izvršioci sto pre pronađu i odgovaraju u skladu sa zakonom.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO