Otkrivene cene Samsung Galaxy S8 telefona! Najavljena veća proizvodnja Plus modela

704

Samsung je do sada predstavljao telefone iz Galaxy S serije na Svetskom mobilnom kongresu u Barseloni, ali je kompanija sada odlučila da ne iskoristi ovu pozornicu za Galaxy S8. Ovaj telefon će biti predstavljen na specijalnom događaju, najverovatnije sledećeg meseca u Njujorku.

Glasine takođe govore da će kompanija pokrenuti varijantu telefona samo za određena tržišta u Aziji i da će on koštati gotovo 1000 dolara. Kada je u pitanju RAM memorija, Galaxy S8 će doći sa 6 GB, ali će interna memorija ići do 128 GB.

Telefon sa konfiguracijom od 6 GB RAM i 64 GB interne memorije će koštati 885 dolara, dok će najjači model sa 6 GB RAM i 128 GB interne memorije koštati 940 dolara. Za sada nema informacija u kojim regionima će Samsung objaviti ovu verziju telefona. Samsung će taj model novog flagship telefona najverovatnije objaviti samo na onim tržištima na kojima postoji velika šansa da prođe dobro.

Samsung će proizvesti mnogo više Galaxy 8 Plus primeraka

Samsung je još ranije otkrio da su korisnici bili više voljni da plate nešto više novca za skuplji Samsung Galaxy S7 edge model, nego što su bili zainteresovani za Samsung Galaxy S7. Pojedini podaci sugerišu da je čak 70 posto prodaje otišlo na premium model koji ima dual zakrivljeni ekran.

Imajući to u vidu, najnoviji izveštaji nam poručuju da će Samsung proizvesti mnogo više primeraka premium Samsung Galaxy S8 Plus telefona nego “običnog” Samsung Galaxy S8 modela. Ipak, Samsung još uvek nije zvanično potvrdio postojanje premium Samsung Galaxy S8 Plus telefona.

Glasine govore da će Galaxy S8 imati ekran od ivice do ivice, pa u neku ruku i nema potrebe za edge modelom. Umesto toga, govori se o većem Plus modelu koji bi imao 6,2-inčni dual zakrivljeni ekran (redovan Galaxy S8 bi imao 5,7-inčni ekran). Činjenica je da bi razlika u veličini ekrana mogla da bude jedina razlika između dva predstojeća Samsungova flegšip telefona.

Ukoliko Samsung bude pratio plan koji je uspešno koristio kod Galaxy S7 i Galaxy S7 edge telefona, proizvešće više Galaxy S8 Plus primeraka nego Galaxy S8 u odnosu 7:3.

Izvor: Ibtimes / Phonearena