Otkriveno 870 migranata na području Subotice, Pirota, Kikinde i Sombora.

Beograd, 28. oktobra 2023. – Pomoænik direktora policije general policije Dejan Lukoviæ izjavio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon izjave predsednika Republike, a na osnovu naredbe ministra unutrašnjih poslova, preduzeli opsežne mere u petak i danas u spreèavanju ilegane migracije i u ovim akcijama otkrili i dislocirali 870 migranata na podruèju Subotice, Pirota, Kikinde i Sombora. FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE, fotografija niske rezolucije/ nr BEOGRAD – inistarstva unutrašnjih poslova, nakon izjave predsednika Republike, a na osnovu naredbe ministra unutrašnjih poslova, preduzeli opsežne mere u petak i danas u sprečavanju ilegane migracije i u ovim akcijama otkrili i dislocirali 870 migranata na području Subotice, Pirota, Kikinde i Sombora.

”Ovom prilikom pronađene su četiri automatske puške, četiri pištolja, određena količina narkotičkih sredstava. Kontrolisano je 11.200 vozila, 15.600 lica je legitimisano. Takođe je u akciji je pronađeno 28 mobilnih telefona koji će dalje biti predmet veštačenja”, naveo je Luković, saopšteno je iz MUP-a.

Luković je naglasio da će pripadnici MUP-a dati sve od sebe se situacija razreši i da građani žive što mirnije i sigurnije.

„Hoću da poručim građanima Srbije, a posebno građanima na terirotiji Subotice, Pirota,
Sombora i Kikinde da se osećaju bezbrižno i sigurno, da će pripadnici MUP-a dati sve od sebe da se ova situacija razreši i da oni žive što mirnije i što sigurnije“, istakao je je Luković i dodao da građani treba da imaju poverenje u pripadnike Ministarstva unutrašnjeih poslova.

U ovim akcijama učestvuje nekoliko stotina pripadnika MUP – SAJ, Žandarmerije, Interventne jedinice policije, Antiterorističke grupe Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, Uprave granične policije, UKP, Uprave za tehniku, kao i područnih policijskih uprava, sa svom raspoloživom tehnikom.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO