Otvorena „Živa biblioteka“ u Novom Pazaru

0000ziva bibioteka

„Živa biblioteka“ naziv je projekta, koji sprovode Savet Evropre, Kancelarija poverenika za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije i nevladina organizacija URBAN-IN, uz finansijsku pomoć ERSTE banke.

Ovaj značajni projekat, namenjen invalidnim licima, sprovodi se duži niz godina i planiran je da se realizuje u brojnim gradovima širom Srbije. Danas je, uz prisustvo predstavnika Grada Novog Pazara i društvenih institucija, koje se bave ranjivim grupama, projekat: „Živa biblioteka“ zvanično otvoren i u Novom Pazar
„Verujemo u ovoj projekat,jer se pokazao kao vrlo efikasan i zato se već duži niz godine realizuje u Evropi, a sada ćemo, uz podršku državnih institucija i nevladinih organizacija realizovati i u Srbiji. Novi Pazar jedan je od gradova koji je pokazao interesovanje i brigu o invalidnim licima i mi smo tu da u svakom smislu pomognemo“, rekla je šefica misije Saveta Evrope u Beogradu Antje Rothemund.
„Kancelarija poverenika za zaštitu ravnopravnosti takodje je partner u projektu, i pružiće svoj autoritet, znanje i skustvo da ova humana ideja zaživi, jer ovaj grad kako sam stekao utisak prihvata evropske standarde i modele, te sve što se pokazalo kao pozitivan primer da se medjusobno pomažemo i što bolje razumemo“, kaže Branko Ćirković savetnik te državne istitucije.
„Grad Novi Pazar, rekao bih, intezivno radi na tome da se olakša život invalidnih lica. To se može primetiti na svakom koraku, te ću spomenuti i to da i Dnevnik na Regionalnoj televiziji počinje vestima na gestovnim govoru. Postoji volja i tu smo da prihvatimo svaku dobru ideju i zajedno realizujemo u korak sa Evropom“, kazao je gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović.
„Zadovoljstvo mi je da su tu prijatelji koji su pomogli realizaciji ovog humanog projekta i nadam se da će i ova ideja u Novom Pazaru biti prihvaćena“, istakla je predsednica nevladine organizacije URBAN-IN Aida ćorović.
Projekat „Živa biblioteka“ realizuju Savet Evrope, Kancelarija poverenika za zaštitu ravnopravnosti, nevladina organizacija URBAN –IN, uz podršku ERSTE banke.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO