Naslovna Sport Fudbal OVAJ PAZAR JE STVARNO LESTER

OVAJ PAZAR JE STVARNO LESTER

Na trećoj pripremnoj utakmici u Antaliji fudbaleri Novog Pazara pobedili su poljskog superligaša Stal Mieleca sa 1:0. Po svemu prikazanom, Pazar je zaslužio još ubedljiviju pobedu nad sedmoplasiranim ekipom posljskog šampionata, koja se takodje bori za izlazak u Evropu.

Navijači Novog Pazara imaju puno razloga za optimizam pred nastavak sezone, s obzirom da odavno plavo-beli nisu igrali ovako organizovano, brzo i agresivno. Stal Mielec nije stvorio nijednu izglednu šansu ,a Pazarci su konstantno vršili pritisak na protivničkoj polovini. Poljaci su se mučili da iznesu loptu, a iz jednog takvog presinga, Gavrića je oborio golman Stala i sudija je opravdano pokazao na belu tačku.

Za razliku od prošle sezone gde se nije znalo ni ko izvodi penale, sada je odredjen redosled igrača koji su za to zaduženi.

Druga novina je što Pazar ne igra samo na rezultat. Bilo je milina posmatrati kako trče i bore se jedan Gavrić, Mijić, Joksimović ili u preciznim pasovima i brzim proigravanjima majstora Djuričkovića.

Naprosto, kao da nije onaj Pazar iz prvog dela sezone, koji jeste pobedjivao i knjižio bodove, ali ruku na srce, nije tu bilo ni puno lepote ni sistema u igri. Ovakav Pazar zaista liči na Lester iz perioda kad je osvojio šampionsku titulu u engleskom prvenstvu. Pri tome, odbrana deluje čvrsto i sigurno, skoro bez ijedne ozbiljnije greške. Istina, u par navrata je ostavljen dosta širok prostor izmedju bekova i štopera, ali Poljaci to nisu znali da iskoriste.

Koliko je Pazar ozbiljan kandidat za izlazak u Evropu svedoči i činjenica da je treću utakmicu zaredom posmatrao ceo strucni štab TSC-a sa kojim se i otvara sezona na Gradskom stadionu.

Imaće navijači šta i da vide. Ovo je, u svakom smislu, jedan novi Novi Pazar.

E. Biševac

Exit mobile version