Pakistan:Talibani ubili više od 80 dece

U jutrošnjem napadu naoružanih talibana na vojnu školu u gradu Pešavar na severozapadu Pakistana je poginulo najmanje osamdesetoro dece. Prema poslednjim informacijama, u napadu ubijeno više od 100 osoba!

Užas u Pakistanu!

Talibani su organizovali napad na vojnu školu una severozapadu Pakistana i tom prilikom ubijeno je najmanje 100 osoba, od kojih čak osamdesetoro dece, odnosno đaka!

Zvaničnici lokalne bolnice su objavili da je među poginulima i jedan nastavnik i pripadnik državnih oružanih snaga, iako je Katak izjavio da su svi poginuli deca.

Policija navodi da su napadači upali u školu rano jutros i počeli nasumično da pucaju na decu. Na lice mesta su ubrzo stigli pripadnici pakistanske specijalne policije, koji su otvorili vatru na napadače.

Talibani su uzeli kao taoce oko 500 učenika i profesora, a izveštač Rojtersa sa lica mesta navodi da se u školi čuje pucnjava, oko zgrade su raspoređeni vojnici i nadleću je helikopteri, a hitna pomoć odvozi ranjene učenike.

pakistan-1Zašto su talibani ovo uradili?

Portparol talibana Mohamed Kurasani je u telefonskom pozivu pakistanskim medijima preuzeo odgovornost za ovaj napad, navodeći da je on izveden u znak odmazde zbog napada pakistanske vojske na porodice militanata.“Odlučili smo da napadnemo baš vojnu školu zato što vlada ubija naše porodice i žene. Želimo da i oni osete bol kakvu smo i mi osetili”, rekao je Kurasani.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO