Naslovna Zabava Zanimljivosti Pas velikog srca

Pas velikog srca

Dirljiva priča o ljubavi i prijateljstvu!

0805007.73

Nesvakidašnja priča u kuji po imenu Oskar koja već šest godina poput majke čuva dvoje dece u Keniji istopila je i najtvrdokornija srca.

Sedmogodišnjeg Mbogoa i njegovu godinu dana mlađu sestru Vandžiku iz Kenije majka je napustila ubrzo po rođenju, a oni su dodeljeni na staranje baki. Međutim, kako ona brine o još petoro dece, u pomoć joj je pritekla ženka velikog srca, piše Dogheirs, a prenosi B92.

Kučka Oskar spasila je decu nekoliko puta kada su se izgubila u okolini Najrobija, i sada ih svakodnevno prati do škole. Po završetku časova radosno ih čeka pred kućom ne bi li se uverila da su stigli.

Za nju sada znaju svi stanovnici naselja Kirigu, pa joj neretko pomažu u brzi o deci. I baka dece priznala je da joj je Oskar od velike pomoći, jer zbog godina i slabog zdravstvenog stanja, nije u mogućnosti da neprekidno motri na svu unučad.

Nakon što su priču prošlog meseca preneli lokalni mediji, javilo se nekoliko zainteresovanih dobrovoljaca koji su poklonili Mbogou i Vandžiki pakete sa osnovnim potrepštinama, a deo darova bio je i za roditeljski nastrojenog psa.

Exit mobile version