Pazarci ponosni na evropske medalje iz Oderca

Trener Atletskog kluba Novi Pazar Rifat Ziljkić pohvalio je nastupe Mejre Mehmedović i Aldina Ćatovića na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u italijanskom Odercu.

Mehmedović je zauzela drugo mesto u trci na pet kilometara, dok je Ćatović bio treći na dvostruko dužoj deonici.

“Napravili smo istorijski uspeh. Prvi put smo osvojili medalju na ovakvom takmičenju. Do sada je najbolji plasman bio 12. mesto Saime Murić prošle godine. Mehmedović je bila odlična na pet kilometara, a još je mlađa juniorka. Delili su je centimetri do zlata. Iznenadio je i Ćatović. Dao je maksimum. Nikada nije trčao deset kilometara na putu. Bilo je mnogo kvalitetnih juniora, nismo ni pomišljali na medalju”, rekao je Ziljkić, koji je predvodio trenerski tim Srbije.

Srebro i bronza zlatnog sjaja
Mehmedović je do drugog mesta stigla vremenom od 16:41 minuta. Sekundu brža bila je pobednica Margerita Voljani iz Italije, dok je treće mesto pripalo Šveđanki Elzi Sundkvist sa 16:49 minuta.

Za žensku reprezentaciju Srbije, koja je ekipno završila na četvrtoj poziciji, trčale su još Saima Murić i Lenka Nikolić.

“Ostale smo nas četiri da se borimo u poslednjem krugu. Jedna je morala da ostane bez medalje, ali znala sam da to nisam ja. Italijanka mi je pobegle nekih desetak metara, kada je trener Ziljkić u poslednjih 300 metara uspeo da me podigne. Italijanska publika bučno je podržavala svoju atletičarku, izgubila sam u poslednjim metrima. Ostaje mali žal za zlatom, kao i za ekipnom bronzom”, navela je Mehmedović.

Ćatoviću je za treće mesto kod juniora bio dovoljan rezultat od 30:44 minuta. Bolji od njega bili su šampion Dragoš Luka Pop iz Rumunije sa 30:36 i drugoplasirani Italijan Stefano Benconi sa 30:42 minuta.

U dresu sa državnim grbom nastupili su još Nikola Mijailović i Kabir Ziljkić, a Srbiji je ekipno pripalo šesto mesto.

“Posle zlata na Olimpijskom festivalu mladih Evrope u Mariboru i Prvenstvu Balkana u Sivasu, stigla je i bronza iz Oderca. Prvi put sam trcaco deset kilometara na putu. Želja je bilo mesto među pet najboljih. Od starta je krenuo jak ritam i ja sam pratio vodeće. Hvala Srpskom atlaetkom savezu i treneru Ziljkiću. Dobro smo se spremili”, kazao je Ćatović.

Poziv na treći Pazarski polumaraton
Najavljen je i treći pazarski polumaraton, koji je na programu 29. oktobra.

“Grad Novi Pazar je pokrovitelj, dok organizaciju potpisuju lokalni Sportski savez, Ustanova za sport i ovdašnji klub. Prijave se vrše u prostorijama Sportskog saveza, kao i putem specijalizovanog internet sajta trka.rs. Pozivam sve sugrađane da dođu i prijave se za ovu već tradicionalnu manifestaciju. Siguran sam da će da nadmaši prethodne”, rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Novi Pazar Nermin Zećirović.

M. Minić

 

The post Pazarci ponosni na evropske medalje iz Oderca appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Pazarci ponosni na evropske medalje iz Oderca appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO